Topp 5 aktiviteter til din weekend i Berlin

Alexanderplatz

Berlin er en populær destinasjon når man vil komme seg litt vekk, og det er ikke uten grunn. Byen er fylt med kulturelle tilbud og opplevelser for alle. Her er våre forslag til 5 sommeraktiviteter som du bør oppleve når du besøker Berlin.

Topp 5 sommeraktiviteter i Berlin:
1. Berlin City Sightseeing hopp på-hopp av busser
2. Fjernsynstårnet på Alexanderplatz
3. Sachsenhausen
4. Madame Tussauds Berlin
5. Berlin DungeonAlexanderplatz

Sightseeing med hopp på-hopp av busser

En sightseeingtur med de ikoniske røde hopp på-hopp av bussene er en enkel måte til å få en god oversikt over hva som er å se og oppleve i Berlin, mens du har friheten til å se attraksjoner i ditt eget tempo. Hvis du ikke har vært i Berlin før, er den en utrolig lett måte å oppleve byen på. Det er både turer til gamle øst- og moderne vest-Berlin.

Hopp på-hopp av bussturene er perfekte for familier som reiser med barn. I tillegg til fleksibiliteten med å hoppe på og av bussene som dere selv ønsker, gir også hopp på-hopp av bussene ett godt overblikk over Berlin. Selv yngre passasjerer sitter høyt nok til å få en god utsikt. Det er høretelefoner med en elektronisk guide på mange forskjellige språk, for de som ikke er flytende i tysk.

Fjernsynstårnet på Alexanderplatz

Fjernsynstårnet strekker seg 207 meter over bakken, og panoramautsikten du får fra toppen er sensasjonell! Kanskje ikke for de som har høydeskrekk, men ellers er det en perfekt destinasjon for morgenfugler. Inngangen til fjernsynstårnet åpner klokken 9.00 og stenger allerede klokken 11.00, men det er håp for de som ikke kommer seg så tidlig opp om morgenen også, fordi ved kveldstid åpner fjernsynstårnet igjen, samtidig som baren på toppen åpner.

Berlin-TV-TowerSachsenhausen

For mange som er interesserte i historie, er ett besøk til Sachsenhausen på toppen av listen «må sees» i Berlin. Sachsenhausen var ikke bare en konsentrasjonsleir, men fungerte også som SS`s hovedkvarter og treningsleir for hele systemet til konsentrasjonsleirene. Tusener av jøder ble sendt hit etter den såkalte «krystallnatten», og titalls av tusener sovjetfanger døde i leiren noen få år senere.

Men det var ikke bare nazistene som benyttet Sachsenhausen, kommunistene brukte også leiren som en konsentrasjonsleir for politiske fiender, fem år etter at nazistene tapte og Sovjetunionen hadde tatt kontrollen over Øst Berlin.

Sachsenhausen

Madame Tussauds Berlin

Det populære voksmuseet finnes ikke bare i London. Berlin har sitt egne Madame Tussauds museum med mange av nåtidens stjerner. Ett besøk til Madame Tussauds er morsomt både for barn og voksne. I Madame Tussauds i Berlin kan du posere foran paparazziene sammen med stjerner som Lady Gaga, George Clooney og Johnny Depp. Og for alle ekte Beliebers er det mulighet for å bli fotografert sammen med Justin Bieber!

Berlin Dungeon

Til og med sommeren har sine regnfulle dager. På slike dager og for de som ikke er så lettskremte, er Berlin Dungeon den perfekte plassen å søke ly for regnet. Med mer enn 700 år med sjokkerende europeisk og tysk historie, er Berlin Dungeon en utrolig spennende opplevelse. Barn må være 9 år for å komme inn, og for familier med eldre barn er det en skremmende, men fortsatt morsom måte å lære om historien fra middelalderen til rundt det 20-århundre. Berlin Dungeon har mange forskjellige show, en flåte-tur og mye mye mer. Det er kanskje ikke for de lettskremte, men ett must for de som elsker grøss og historie!

Berlin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *