Sachsenhausen til fots

Sachsenhausen til fots

Pris fra 150 kr

Bli med vår dyktige guide på en tur til Sachenhausen konsentrasjonsleir utenfor Berlin. Det er en tur du aldri kommer til å glemme! Hør om konsentrasjonsleiren og dens fanger både under og etter 2. verdenskrig. 

Høydepunkter:
- Besøk Sachenhausen konsekonsentrasjonsleirntrationslejr
- Lær om stedets grusomheter og død
- Hør om realitetene bak livet og døden i leiren

Besøk Sachenhausen konsentrasjonsleir
Besøk den beryktede konsentrasjonsleiren, hvor mer enn 200.000 mennesker ble holdt til fange av nazistene og mer enn 50.000 ble brutalt myrdet. 

Sachsenhausen ble opprinnelig brukt for å holde politiske motstandere fanget. Senere ble leiren brukt som treningsleir for holocaust etter bestemte grupper var blitt definert som rasemessig eller biologisk underlegne. 

Den dyktige guiden forteller om livet og dødens realiteter i leiren: folk døde av sult, sykdom, arbeid og systematisk utryddelse. 

Du får også høre om livet og døden i Spesialleiren Nr. 7/1, som Sachenhausen ble kjent under som Sovjetunionen. Inntil øeiren lukket i 1950 ble ytterligere 60.000 menn holdt til fange der, hovedsaklig tidligere nazist-funksjonærer, tyske krigsfanger og sovjetiske avhoppere. Omkring 12.000 fanger døde av sult, kulde og sykdom under sovjetene. 

Hvordan får jeg billettene mine?
Kort etter at bestillingen er fullført mottar du en e-billett via e-post. Skriv den ut og ta den med på turen.

Hvor starter turen?
Turen starter foran restauranten Weihenstephaner overfor Hackescher Markt S-togstasjon. Du bes møte opp 10 min. før turen din starter. 

Hvor slutter turen?
Turen slutter foran Reichtag (Det tyske parlamentet). 

Hvordan kommer vi rundt på turen?
Denne turen foregår hovedsaklig til fots, men inkluderer også en kort tur med tog, så du bes medbringe en AB-billett til Berlins offentlige transport eller kjøpe en av guiden din (En AB-dagsbillett koster €7). 

Hvor lenge varer turen?
Turen varer 6 timer, inkludert togturen.

Hvilke språk finnes turen på?
Turen finnes kun på engelsk. 

Hva skjer hvis det regner?
Turen gjennomføres tross vind og vær, så du bør kle deg etter været. 

Kan jeg kjøpe noe å spise og drikke på Sachsenhausen?
Det er begrensede muligheter for å kjøpe mat og drippe på Sachsenhausen. Vi anbefaler at man tar med noe å spise. 

Er det barnebilletter?
Nei, men det er gratis for barn under 12 år ifølge med en betalende voksen. Dessuten finnes det ungdomsbilletter til folk under 26 år. 

Fantastisk 4.3

4.3 3 kunder
The worlds best guide

We are so happy that we went to Sachsenhausen. The day started on a meeting point and it was nice to be led all the way to Sachsenhausen and back. We had the best guide in the world, David. He knew absolutely everything and talked about the different things in a very understanding way. A trip worth paying for!!

Karin marie, Grimstad
TOR, 24 MAR 2016
4.3
Respektfullt og informativt i konsentrasjinsleir

Jeg hadde med barnebarn på 15 år til Berlin for å gi et utfyllende bilde av annen verdenskrigs avslutning, den påfølgende kalde krigen og Tysklands gjenoppstandelse. Da hørte en tur til Sachsenhausen med som en naturlig del. Omvisningen med Lorna (ung engelsk historieforsker) ble gjennomført på en eksemplatisk måte med relevant informasjon og taktfullt fremført om et vanskelig tema. Jeg er selv historie interessert og bodde i Tyskland 1952-1962, under den "kaldeste krigen" og benyttet anledningen til å oppfriske hukommelsen via Lorna, som også var svært kunnskapsrik på tysk historie generelt.
Turen var vel organisert, gruppen passe stor. Hvis noe trekker helhetsinntrykket noe ned så er det at været var for fint. Man overveldes ikke av inntrykk når solen skinner fra strålende himmel, det er 26 grader og de besøkende vandrer rundt i shorts og lette sommerkjoler og spiser medbragte måltider mellom de gjenværende brakkene. For å få et inntrykk av en konsentrasjonsleirs grusomhet er en regnfull høstdag eller vindfull vinterdag nok mere realistisk.

Svein, Oslo
SØN, 23 AUG 2015
4.3
Ypperlig guide

Turen til Sachsenhausen var en god og interessant tur. Vil spesielt berømme vår guide Torben. En utrolig flink, engasjert og service innstilt mann. Han gjorde turen til en minnesrik dag.

Håvard, Ski
LØR, 27 JUN 2015
4.3

Info

Sachsenhausen til fots
Vennligs møt opp på denne adressen 10 minutter før turen starter:
Utenfor Resturangen Weihenstephaner
(På motsatt side av Hackescher Markt S-Bahn Stasjon)

Neue Promenade 5
10178 Berlin

Sachsenhausen til fots
Åpningstider
25 Mar. - Okt.: Daglig kl. 10:00am.
Nov. - Mar.: Tir, Fre, og Søndager kl 10:00am

Veibeskrivelse

Se på et kart, Sachsenhausen til fots

Veibeskrivelse
Ta tog/trikk (S-Bahn) til Hackescher Markt Stasjon

Se på et kart

Norsk
Ticmate.no


Til handlevogn