Kald Krig Berlin Vandretur

Kald Krig Berlin Vandretur

Pris fra 124 kr

Vår Kald Krig Berlin Vandretur gjennom Berlin vil vise deg hvordan befolkningen levde I en delt by. Se hvordan Berlin var og overlevde bak jernteppet. Bestill dine billetter for Kald Krig Berlin Vandretur her!

Gjennom flere tiår etter andre verdenskrig var det to Berlin: Den ene, en vestlig bastion bak jernteppet, og den andre, en hovedstad ivrig etter å demonstrere kommunismens overlegenhet.

Lær hvordan de allierte delte Berlin i fire sektorer på slutten av krigen og se hvor tre av de sektorene konvergerte på Potsdamer Platz. Vi vil spasere ned "Stalinallee", den representative boulevarden i øst med sin bryllupskake-lignende arkitektur som er laget for å illustrere kommunistiske makt under den kalde krigen.

Vi besøker Berlinmur-Minnesmerket på Bernauer Gate og får en følelse av kompleksiteten i sikkerhetstiltakene for å hindre østtyskere i å nå Vest-Berlin. Lær om den risiko mange likevel tok for å unnslippe, og dermed motarbeide innsatsen til Stasi, det beryktede statlige sikkerhetspoliti.

Vår Kald Krig Berlin Spasertur avsluttes ved den lengste strekningen av muren som fortsatt er intakt, Eastside Gallery, som har blitt omgjort til et imponerende utendørs kunstverk. 

VIKTIG INFORMASJON:
- Turen foregår på Engelsk.
- Varighet er Ca. 4 timer.
- Turen starter fra 28. mars til oktober hver fredag klokken 10:00.
- Turen starter fra taxiholdeplassen utenfor Berlin Zoo stasjon (Bahnhof Zoologiskhage). Her finner du guiden fra “Original Berlin Vandring”.!
- Siden turen omfatter togreise med Berlins Undergrunnsbane må du sørge for å ha med deg en AB offentlig transport dagsbillett, eller kjøpe en fra guiden. (2013 pris var €6.70).
- Ungdomspris gjelder for alle under 26 år.
- Barn under 12 år går gratis sammen med betalende voksen.
- Turen går uansett vær! Vennligst ha på passende klær og fottøy etter værforhold!
- Mat og drikke er ikke inkl. i prisen.
- “Kald Krig Berlin Spasertur” avsluttes ved Vestsiden Galleri.

Info

Kald Krig Berlin Vandretur
Vennligs møt opp på denne adressen 10 minutter før turen starter:
Utenfor Resturangen Weihenstephaner
(På motsatt side av Hackescher Markt S-Bahn Stasjon)

Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Kald Krig Berlin Vandretur
Åpningstider
28. Mars til Oktober: fredager kl. 10:00

Veibeskrivelse

Veibeskrivelse
S-Bahn Hackescher Markt Station.

Se på et kart

Norsk
Ticmate.no


Til handlevogn